To essays om paradis

Selv om jeg hele livet var opptatt med å forstå ting, og jeg søkte i alt, i mye større grad enn min glede, klarheten uten hvile, min og kultur, veldig sent, skjønte jeg at temaet i livet mitt alltid har vært paradis .

Helt siden jeg var fascinert av ideen om å starte livet ditt igjen, denne gangen perfekt – og det var dette som skjedde da jeg i en alder av sytten oppdaget Dantes La vita nuova – jeg lette allerede etter paradis.

Jeg søkte ham uten å vite at jeg lette etter ham i alle skjønnhetsformene som mitt hjerte og hjerte gjorde meg følsom over, og gjenkjente ham, alltid den samme, varme, følelsesmessige, full av nostalgi og lover, på de store sidene i de store litteraturene, i de metafysiske ideene til filosofien, i ligningene til matematisk fysikk, i konstruksjonene av teologi, formell logikk eller musikk, og refererer alltid til meg, som et levende øst og et polar nord, gjennom den, til poesiens prakt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *